Wednesday, January 4, 2012

Merne jedinice


-->

Da li vam se dešavalo da umesto standardnih, opšte usvojenih jedinica za mere, koristite neke svoje, prema predmetu koji vam je najbliskiji, jedinice? Da uprostim, juče sam svom mužu prepričavala recept za “brzi ručak” : uzeti junetinu i staviti da se kuva tačno 2 epizode Voyeger-a. Nakon toga dodati pirinač i šargarepu i ostaviti ih na tihoj vatri oko 1 epizode How I met your mother. Kad se sve ukuva dodati grašak i kukuruz i kuvati ih oko 5 pletenih redova dečije rukavice (igle broj 5). Sve posoliti i servirati.

Takođe, “prevazišla” sam i standardne jedinice za dužinu. Recimo 3km je ½ h, ili 330 km je oko 5 do 6 h vožnje kolima, ili 7h autobusom, što je, mora se priznati, malo naprednija verzija merenja tipa “na tri dana hoda/jahanja odavde :)

Kako bilo, evo na kraju ove priče i nečeg mnogo korisnijeg i praktičnijeg: rađeno po shemi 3S shawl , moj prvi KAL sa grupom NS needles. Bilo mi je potrebno oko 3 serijala Voyager-a, 10-ak kafica uz ćaskanje sa drugaricom, 2 beskorisna čekanja u redu na fakultetu, jedna vožnja busom do Beograda, nekoliko pletačkih druženja Utorkom, jedna Nova Godina.....ili po ovozemaljskom vremenu 20-ak dana :))) ali vredelo je!!! :))

7 comments:

 1. Nego šta je nego vredelo! Jedva čekam da ga vidim uživo :)

  ReplyDelete
 2. Ohoho, velkam draga u bogerske vode:))
  Dopadaju mi se tvoje merne jedinice!

  ReplyDelete
 3. bolje vas našla :))) a što se tiče mernih jedinica-pa recimo samo da moj muž češće kuva kad mu recept prepričam na ovaj način :D

  ReplyDelete
 4. Ako je tako, onda ne menjaj pristup :)

  ReplyDelete
 5. cak planiram da sve recepte napisem na ovaj nacin :D

  ReplyDelete