Monday, September 24, 2012

Pčele radilice


Moj Sunshawl je gotov! Ostalo je još da razmislim da li da uradim borduru ili da ga ostavim ovako piramidalnog...on naravno, strpljivo stoji i čeka da se odlučim:




Jeste li nekada razmišljali kako konačan rad prikupu (zasluženo ali ipak...) previše pažnje, a pčele radilice, koje su učestvovale u njegovoj izradi, budu nepravedno zapostavljene? Eto recimo, igle sa kojima sam plela ovaj šal, a koje sam dobila na poklon, su jedne od najboljih koje imam...tačnije jedne od najboljih u čitavoj pletačkoj istoriji moje familije! :) pravo je zadovoljstvo bilo raditi sa njima a one su, same za sebe, sa tanušnim zvukom koji proizvode u toku pletenja, doprinele izgledu konačnog rada.

Nije to sve što se tiče ovih sitnih užitaka. Takođe, obožavam da strpam što više prstenčića na ruke i onda počnem da pletem - i sigurna sam da me slika nakinđurenih ruku koje pletu motiviše da brže i sa uživanjem to radim!




A šta sa preteklim končićima od uvlačenja?




Ne, nisam počela da kao mačka izbacujem kuglice (u ovom slučaju) vunice :) samo sam htela da i njih pomenem, jer su interesantan, šareni nusprodukt onog "pauna" sa početka teksta :)

Ima tu još elemenata koji daju svoj, retko kome, primetan doprinos - sunčan dan u prirodi, čaj ili kafa, pa i razgovor u društvu (nezamenljiv i pored toga što zbog paralelnog pletenja i pričanja nekad oparam i po 2-3 reda :))))

Razmišljanje o malim učesnicima u izradi konačne slike nečega, neće umanjiti lepotu iste, samo će učiniti da je bolje shvatimo...


5 comments:

  1. Sto ga nisi prikazala rasirenog? Nadam se da ces na rav :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ostala mi dva končića da uvučem :D rešila sam se ipak za borduru, pa ću onda u totalu da ga prikazem (ali ću staviti i sliku sadašnjeg stanja) :))

      Delete
  2. Prstenje je super! Skroz si šašava :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D to je ono 4 za 100 din (prosto me bilo sramota sto samo toliko kosta!)

      Delete