Thursday, February 14, 2013

Vrlo prosto

Jednostavnost je opis ovog posta - od njegovog naslova pa do sadržaja. A sadržaj je u istoj meri jednostavan koliko i ukusan. Kuglof! Moj prvi kuglof!
Savršen za uz čaj i lak za spremanje.

Pekla sam ga u silikonskom kalupu ali bih više volela da nađem one starinske, jednostavnije kalupe. No, bitniji je ukus. A on se dobija ovako (nemam pojma iz kog časopisa sam izvukla recept):

Umutiti 4 jajeta pa dodati 225 g šećera (ja stavim duplo manje) i 1 kesicu vanilin šećera. U tu smesu dodati 100 ml ulja i jednu čašu kiselog mleka. Umutiti i dodati 250 g brašna. Suvo voće dodati po želji. Ja sam stavila jednu šaku, izmešano: brusnica, grožđe i seckani orasi (brusnica i grožđe su prethodno malo odstojali u rumu). Na kraju dodati jednu kesicu praška za pecivo, promešati...i to je to. Sipati u nauljen i pobrašnjen kalup, staviti u HLADNU rernu i peći oko pola sata na 200 C.
Nećete pogrešiti.

Eto, i da ne promašim baš skroz temu danas, Universe wishes you all:


2 comments:

  1. Uf, a varijanta kugloFa kada se ubaci unutra cooookkkkoooolada pa se onako topi dok seces.

    NJAM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. uh bas NJAM! Ne staj mi na muku, izbegavam da spremam slatkise jer smo nedisciplinovane zderonje-za jedno vece je otisao ceo ovaj kuglof :)

      Delete