Tuesday, March 5, 2013

Mleko od badema

Iako je daleko od toga da sam ravnodušna na priču o aflatoksinima, spravljanje mleka od badema nije podstaknuto ovim aktuelnim dešavanjima. Razlog je bio: čista ljudska radoznalost!
Obožavam kada se nešto novo sprema, priprema, isprobava. Tada kuća može da vam bude u totalnom haosu, obaveze da čekaju nezavršene, kiša da pada danima...ali će ipak ove male novotarije da unesu novu i lepu atmosferu u kuću. Dakle, ako ni zbog čega drugog, a onda zbog face koju nesumljivo pravim dok eksperimentišem i koja jako zabavlja mog muža :)

Recept? Ovde.

Utisci?
  • Proces guljenja traje 2 epizode X-Files, što i nije tako loše ako uvežbate paralelno gledanje i guljenje. 

  • Ipak je potrebno koristiti gazu! U suprotnom moraćete, kao ja, da "grickate" mleko (čak se sitne pulpe i vide na čaši).

  • Postoji razlog zašto piše "sipati 4 čaše vode" a ne "procenite sami".
 Sve u svemu bilo je poučno, a ja sam dobila preko 2l mleka (da se zna da se u ovoj kući ne štedi na vodi!).

4 comments:

  1. Dakle ovi tvoji kulinarski poduhvati ne samo da su poučni nego su, što je ipak važnije, zabavni, duhoviti i pre svega originalni! Nosila sam se mišlju da zgotovim mleko od susama sledeći predlog Operetinog supruga ali mi je lakše razmišljati o tome nego uraditi. Tako da si, bademski doduše, došla korisna! ;-) Vredi te UPOSLENU držati kod kuće! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala :) Mleko od susama?! hmm...interesantno :))) hahaha, sa ovom tvojom poslednjom recenicom se slaze i moj muz :D inace negde nadjoh da cak ne mora ni da se ljusti badem, da i tu ima nekih hranljivih sastojaka...to dodatno olaksava spravljanje mleka :)

      Delete
  2. Replies
    1. vredi, nije cak ni tesko napraviti (jasno ti je cim sam ja uzela da pripremam ovaj recept:)))

      Delete