Wednesday, March 6, 2013

Rasplet

Uh, vrlo ružan naziv ako ste pletilja i ako time želite da imenujete konačan završetak pletačkih radova. Kako god, Moonlight Sonata je gotova! I znate, zaista je sonata, i tokom pletenja a i kada je vidite konačno ispletenu!
Naravno, čak i kad se isplete još ima poprilično trzavica dok se ne stavi na blokiranje. Sledeće fotografije pripadaju fazi koju nikako ne mogu da pređem skroz opušteno i ne razmišljajući "da li od ovoga može IŠTA da nastane".

Opuštanje u vodi:
Šteta što ne mogu da prenesem osećaj vune (naročito ove) u rukama dok je perem - skoro pa kao neka jaaako mekana glina ili plastelin samo bez onog lepljenja za prste.

Mala ostrva od vune:
Kažem vam, zaista je teško prestati igrati se...ali sledeća fotka već ima neku ozbiljnije-jeziviju notu koja najavljuje: things are gonna get ugly!
I jesu! Ovo je moj šal!!
Jezivo! Hoću da vam kažem da sam se za ovaj oblik zaista potrudila! Ovo obavezno nosim čak na jednu od predstojećih svadbi!
Eh...srećom neću baš toliko privlačiti pažnju ovom zgužvicom jer konačan rad izgleda ovako:
a=180cm
h=85cm
Sastavljen od dosta malih "paučina"

Sad čekam da se osuši pa da ga isprobam...jedva čekam!

8 comments:

  1. Wow! Prelepo je! Vredelo je paničiti tokom blokiranja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taman će da se osuši do večeras :) a šema je odlična, uopšte se ne može desiti da paraš, odmah u sledećem redu ukapiraš grešku koja istog trenutka da ispraviti :) I moj KAL je gotov :)

      Delete
  2. Kao matematička neznalica moram da pitam šta je h:)))!? Vertikalno il' koso? Ozbiljno....

    ReplyDelete
    Replies
    1. "h" je visina trougla a "a" osnova kod jednakokrakog :) nisam ni ja neki matematicar samo se podsecam "na glas" ovih pojmova...dok mi neko ne kaze da ne lupam :D

      Delete
  3. Draga, divna je, pu, pu! I ogromna, pu, pu! Kada tebi i tvojima dosadi da se kolektivno ogrćete, znaš gde sam! Bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala :) pre nego sto mi dosade mislim da ce mi zafaliti prostora u ormaru pa cu, htela ili ne, da ih delim :)

      Delete
  4. Blokiranje je ubedljivo najgori deo,ali se zaista isplati.Sal je divan.Deluje veoma nezno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i jeste nezan, cak se i bojim da ne izvucem neku petlju :) I, kao sto vec rekoh, preporucujem shemu, vrlo je lagana za izradu!

      Delete