Monday, January 30, 2012

Dva finala

Verovatno bi (ovih dana) prva asocijacija na ovaj naslov bila tenis i vaterpolo. Neću se tome protiviti :) Međutim kako ja, očigledno, živim u nekom svom malom svetu, finale je bilo u dve, samo meni interesantne, kategorije: pletenju daaaavno započete tunike i gledanju sedam serijala Voyager-a! :)

Tuniku sam, moram priznati, počela da pletem mnogo pre započinjanja Voyager-a, ali moj "savršen" osećaj za organizaciju i želja da ispletem "još samo ovo, ovo ću brzo, njima nisam ništa isplela, ovo bi mi jaaako trebalo" je odužila ovaj projekat na neverovatnih 5 meseci. Ali vredelo je! Do sad mi se najviše sviđa od svih mojih radova, a za to je u najvećoj meri zadužena i DROPS-ova shema po kojoj sam radila tuniku. Džepove sam, kao što se vidi, izostavila jer, iako mi se jako sviđaju, nekako ne bi odgovarali na mom radu....bar se meni tako čini (za svaki slučaj mi je ostalo još vunice ako se predomislim ;) )


Paralelno sa pletenjem teklo je i gledanje Voyager-a. Bukvalno sam uvlačila končiće dok se Kathryn Janeway borila sa Borgom, uspevši konačno, ona da se vrati u Alfa kvadrant a ja da svečano obučem tuniku :)

I kao šlag na tortu, moj muž izjavio da sam do sad isplela celu jednu svetlosnu godinu :)) po mojim proračunima, ako je brzina svetlosti 300 000 km/s, a svetlosna godina put koji svetlost pređe za godinu dana, to bi bilo negde oko 9.4608×10¹²  km vunice! Naravno, nisam ni blizu toga isplela ali ipak mi nekako lepo zvuči "isplesti svetlosnu godinu" :)

14 comments:

  1. I bez džepova je savršena!
    Koliko bi to, u stvari, bilo još svetlosnih dana dodatnog rada:))?

    ReplyDelete
    Replies
    1. posto bih recimo potrosila jedno klupce (verovatno i manje) to je znaci oko 100m a kako je jedan svetlosni dan jednak duzini od 25.290.000.000 km to znaci da je 100m to oko 3.000.000-ti deo svetlosne sekunde a u odnosu na svetlosni dan je toliko malo da tezi nuli....ako je verovati ekonomisti :)))

      Delete
  2. Mislim da si prosla bolje od Janewayove - alfa kvadrant nije nista prema ovako dobroj tunici :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. o pa hvala!:) a ima i povezanosti- ja cu ovu tuniku da nosim iskljucivo u alfa kvadrantu :D

      Delete
  3. I meni se vise svidja bez dzepova :)
    Bolje neka fensi tasnica :)

    I tebi bolje stoji nego modelu :)

    (ne znam zasto na svim blogpost blogovima imam problem da ostavim komentar kao magrit@wordpress... konkurencija ? )

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala, pa iskreno i ja sam zadovoljna-ovo mi je do sad najobimniji rad :))

      Delete
  4. pozdrav jos jednoj talentovanoj pletilji :)

    ReplyDelete
  5. Odlično. Prava si umjetnica :)
    I ja pletem pomalo, ali ni blizu dobro da bih mogla isplesti jednu haljinu..svaka ti čast :)

    http://ladybug4sunflower.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala hvala, ali bojim se da zasluge ipak vecim delom idu DROPS-ovom sajtu http://www.garnstudio.com/lang/en/kategori_oversikt.php :))) imaju fantasticne sheme sa dobrim objasnjenjima :) samo sam to pratila i ta-daa:))

      Delete
  6. Super ti je tunika i vidi se da si vicna pletenju, a i da volis. I ja cekam finale mnogih bluzica i suknjica u mom ormaru, znam kako ti je. Valjda cu pre lepog vremena zavrsiti i sasiti, da mogu da nosim i pravim se vazna! Pozz samo nastavi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ono sto kod mene vazi je da ta finala ne treba ubrzavati, jednostavno radis kad imas vremena i kad ti se to svidja :) zato to i jeste hobi :)

      Delete