Thursday, July 19, 2012

Leto u znaku mohera

Dakle, kod mene je tako, počnem više radova, ne znam koji ću pre, zaglavim sa oba po nekoliko meseci...ali kad ih završim, završim ih gotovo pa isti dan! E to je zadovoljstvo - čini da se osećam kao neka super brza pletilja ;))
Ice sweater (ne obećava da ću se ugrejati na zimu :D) sam veoma brzo isplela ali, kao i sa svim prugastim projektima, ostala sam dugo dok sam uvlačila konce. Džemper je započet po DROPS-ovoj shemi ali mi je pred sam kraj nešto "kvrcnulo" i reših da dodam neke izmene :)) tačnije rukavi su ispali malo kraće nego na originalnoj shemi pa sam umesto direktnog prišivanja rukava samo opheklala ivicu sa single crochet a onda lančićima spojila za glavni deo džempera. Slično je i za deo oko vrata.

Dobro, zadovljna sam džemperom, sviđa mi se kako izgleda ovaj "mali ispad" sa heklanim delovima...ALI ni blizu nisam tako zadovljna kao sa shawl-om Grain of Salt, a on je po receptu drage Zmaje! Zapravo toliko mi se svidela shema da ću vam reći da se latite igala, pronađete je na Ravelry-ju i pravac na pletenje! Čak i vi koji ne znate da pletete :) naravno pre toga biste morali malo na časove kod bensedin art , ali sobzirom na učitelja, verujem da bi to bilo samo dodatno uživanje u procesu pletenja :)



Još da dodam, ukupna težina je 60g, lagano da laganije ne može biti! A znate kako se moher, kad se opere, skupi u kao neku zgužvicu - e pa mislim da se nikad na to neću navići! Uvek me malo cimne "da li će se ova zgužva vratiti u onaj divni oblik na kojem radim već mesecima" :) Ali ipak se transformisao u "leptira" :)

8 comments:

  1. Čar na džemperu daju ti heklani dodaci, a sa maramom si stvarno pahuljica:))))!

    ReplyDelete
    Replies
    1. donecu na iducem druzenju maramu da opipate ;)

      Delete
  2. Lepe boje! :)

    http://www.fashion-bite.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala:) iako je, moram priznati, kombinacija bila "dobra slucajnost" boja vunice koje sam imala :))

      Delete
  3. Na +40C nasa Meggy Pokins isprobava i reklamira dzemper!
    CCCC

    Marama je bas super slatka :) Jel moze negde da se pogleda galerija svih marama koje si pravila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, da, ovo je bas bio poduhvat-i isprobavati i isplest na 40c :)))

      Delete
  4. i jesi kao leptir- šal izgleda divno.

    a ovaj džemper je EXTRA!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala draga! :* hvala sto si podelila ovu divnu shemu shawla sa svima nama :)) a dzemper ceka zimu da se pokaze kakav je ;))

      Delete