Monday, July 16, 2012

Jezero Moharač

Nešto zbog gužve, nešto zbog vrućine, prošlog vikenda smo se izvukli iz grada i otišli na jezero Moharač. U ovom trenutku, dok ispod prozora slušam brujanje bagera, hidrauličnih bušilica i smrad asfalta (pogodili ste, u toku je sređivanje ulica), prosto mi je neverovatno da sam koliko juče slušala...pa...tišinu, bez svega toga pa čak i bez ljudskih glasova. Zaista, jezero je predivno! Udaljeno je oko 60-70km od Novog Sada. Mirna površina vode, okružena vikendicama, a ispred gotovo svake po neki pecaroš. A za plivanje - savršeno! Kako ljudi počinju da dolaze tek popodne, prepodnevno kupanje je bilo lordovski (ili što bi moja baba rekla - "televizor u boji" :)))! Slično je osećaju kad zimi naiđete na veliku površinu neugaženog snega pa se prosto rastrčite da svud stignete. U hladu ogromnih topola smo se stacionirali i uživali!



Za kraj ovog posta, a za početak dana, ne znam da li ste popili kafu, ali mene ova slika uvek podseti da bih trebala :)))


8 comments:

  1. Ni ne znamo šta imamo na dohvat ruke! Izgleda tako mirno i opuštajuće.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i to je istina :) ja sam saznala od drugarice mog brata, inace ni ja nisam imala pojma! prelepo je!

      Delete
  2. Na koju stranu 60 km od N.Sada?Divno ako je i za pecanje i za plivanje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, vidis to nisam objasnila-to je zapravo bas blizu mesta Erdevik (mislim da ima jos jedno jedno manje jezero u blizini)

      Delete