Friday, July 27, 2012

Olimpijske igre...


...ali u pletenju :)) da objasnim, postoji fino virtuelno mestasce na Internetu (ili što bi normalni ljudi rekli SAJT :)) koje okuplja preko 2 miliona pletilja iz celog sveta! Sajt se zove Ravelry (morate biti ulogovani da bi mu pristupili) i urađen je veoma profesionalno kako iz ugla programera tako i iz ugla pletilja. Da ne idem u detalje, ovde možete vršiti pretragu po dizajnerima, projektima, vunicama...ali i sami izlagati, planirati svoje radove, učestvovati u pletačkim konverzacijama na forumima i još mnogo toga. Jednom rečju čitav jedan mali (pletački) svet.

E sad, kako su u svetu počele ove čuvene Olimpijske igre, ni ovih 2 miliona pletilja/pletača nije ostalo uskraćeno za slično takmičenje: sinoć su tačno u 22 h počele Ravellenic games na ovom sajtu :)) ja učestvujem ekipno sa dva tima (može i to) NS needles i Team Final Frontier (ovaj drugi tim okuplja ljubitelje pletenja ALI i Star Treka :)) i pletem jedan okovratnik koji me je oduševio prvo kad sam ga videla! Pošto sam ja tek u fazi nametanja petlji (uh treba 350 petlji :)) pogledajte kako bi prema dizajnerki ovog okovratnika, Susanne Reese, trebao da izgleda konačan rad:



 A kombinacija boja koju ću koristiti je ova:


Možete sa strane, na skali  First Ravellenic Games Cowl pratiti kako napreduje moj rad :)

Neka igre počnu! :)

4 comments:

  1. Ih prava mala sekta :)
    Primetila sam jos davno te gadzete sa desne strane tovg bloga, i bas sam se pitala kako to funkcionise.

    Zelim ti srecu u takmicenju.

    NAPRED NASI !!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, da skroz smo voodoo-igle, konci, okupljanja...:D hvala za zeljice- gledacu da dobijem koju medalju (makar to znacilo i da je "zdipim", znas vec copy/paste metodom :D))

      Delete
  2. Ja jedva čekam da dobijem medalju:))))!

    ReplyDelete