Tuesday, April 16, 2013

Uskršnji sneg

Da budem iskrena, potpuno smo smetnuli s uma kada su ovogodišnji Uskrsi! Osim toga ko je mogao očekivati i sneg u aprilu! Sve u svemu Augsburg je početkom aprila izgledao ovako:
(Tržni centar City Galerie.)

Ali i ovako:
Ali i najmanji zračak sunca bio je iskorišćen za šetnje i obilaske:
Ovo je slikano u Maximilian Strasse. Interesantna ulica, istorijski i arhitektonski privlačna a finansijski vrlo bogata i zipovana na ovaj relativno mali prostor. Eto, odeš u Maximilian Strasse i najedeš se pereca :P
"Kućice" u pozadini su delo The Fuggers, simpatične porodice bankara i biznismena koji su (kako uredno pročitah) zamenili Medičijeve, gledano kroz finansije ali i političku moć i uticaj. Nisu štedeli na spoljnjoj fasadi jer je to trebao da bude odraz njihovog bogatstva (plaćao se porez prema dužini fasade).

U sledećem postu biće moj omiljeni način obilaska novih gradova - besciljno lutanje i njuškanje ulicama Augsburga. Takođe biće i slika na kojima neću izgledati kao da sam naknadno Photoshop-om umetnuta na fotografiju :)


4 comments:

  1. Ah, sigurno ste napunili baterije :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. o, da :) bilo je da ispesacimo 10-ak km a da ne osecamo umor :)

      Delete
  2. Da, ova zima je najduza koju pamtim, jos uvijek nemam osjecaj da je otisla! Simpatican post, Augsburg se cini interesantan grad! www.rijecankaudublinu.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. I jeste lep gradic - ima jako lepih stvari da se obidju i vide a opet je sve tu, "pod nogom", skoro da prevoz nismo ni koristili :)

      Delete