Saturday, October 6, 2012

Kindergarten

...je ono što sam ja napravila od svog stana.

Sa namerom pođoh u kineski TC. Imala sam otprilike u glavi šta mi treba - lepljivi papiri sa unapred oslikanim motivima. Stvarno ima svega i to uglavnom kičastog! Ali, razmiljala sam, čak i od najkičastijih "sastojaka" neki umetnik može napraviti sliku prijatnu ljudskom oku! Umetnik može, ekonomista...ne baš :)

Svakako, krijem se iza labavog objašnjenja da sam, konkretno na zidu iznad šanka, morala da prekrijem fleke od jela. Kad je nešto funkcionalno pitanje lepote i nije od tolikog značaja  :)A dnevna soba je dobila crvene cvetiće:


Originalni motiv je bio drugačiji pa sam morala da iseckam delove koji mi se sviđaju. Moram da priznam da se boja savršeno uklopila, a i ova moja dijagonalna boja sad već ima nekog smisla :)

Dobro, nije ovo ispalo tako loše kao što sam predstavila :) ko se reši da proba, da ga uputim: osećaj mi je bio vrlo sličan onome kada su mi tata i mama daaavno dozvolili da crtam po zidovima stana (bilo je to neposredno pred krečenje, da se razumemo :)) prvo sam počela oprezno, a onda ludačkom brzinom počela da lepim jedno za drugim, pa kako bude :))

10 comments:

 1. Jako dobro izgleda! Svaka čast!

  Samo, sad kad budete jeli, pazite da flekate samo po slikama kako ne bi morala da dodaješ još motiva ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. da, da :D i meni je to palo na pamet :))

   Delete
 2. Pa ovo je fenomenalno! Bravo i za ideju i za izvedbu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hvala, ujedno sam skonatala da i kineska roba ima razlicite kategorije kvaliteta robe: :) :I :(

   Delete
 3. Super to izgleda, ali moram da priznam da me najviše zanima kako su fleke dospele na zid:))))!?
  Mislim, još uvek nemate maloletne dece!

  ReplyDelete
  Replies
  1. nekako sam od tebe najvise ocekivala da me to pitas :D nemam odgovor osim sto planiram da kada budemo imali maloletnu decu izlepim ceo zid (ili za upornije fleke, izbijem zid :))))

   Delete
 4. Ja ovde ne vidim ni k od kica:)!Sve je ispalo vise nego lepo.A,ja kukam sto sam u gradu dobila vec 8.kinesku prodavnicu,a sta bi smo bez njih?!?Pozdrav

  ReplyDelete
  Replies
  1. hvala, a moram piznati da sam lepila ove motive bez opterecenja jer se vrlo lako skidaju za slucaj da mi se ne svide :) vredi otici kod kineza ;)

   Delete
 5. Super je ispalo, svaka čast! Ja imam njihove žute cvetove koje smo zalepili na zeleni zid, pa te u potpunosti razumem. Soba nekako baš dobije drugu dimenziju :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. da i ja sam odusevljena ovim cveticima :) jos kad su, kako kazes, zuti verujem da su dodatno doprineli vedrini stana :)

   Delete