Monday, October 15, 2012

Šta radim ovih dana?

Skoro sam naišla na ovaj recept za beskvasni hleb. Iako ne jedem nešto preterano hleb uz obroke, uvek me privlače ti recepti za testa, hlebčiće i pogače. Zato, zamesih svoj prvi integralni beskvasni hleb. Sve po receptu:

brašno i voda su odstajali jedan dan i ukisli,

a testo sam uredno mesila i mesila i...celih 8min :)

E sad je u toku višečasovno čekanje da testo nadođe pa da ga stavim da se peče...sačekaću da vidim konačne rezultate: ako bude uspešno, hvalim se na sva usta, ako ne, pa, ne moram ja baš o svemu da pišem u blogu ;)))

Jedino što ću izmeniti: umesto jednog celog hleba zamesiću više manjih pogačica. Iskustvo mi govori (dakle, pitala sam mamu :D) da će se unutrašnjost hleba bolje ispeći na taj način. Da napomenem, pravila sam od mešavine brašna za integralni hleb - taj nekako mnogo lakše i nadođe i ispeče se lepše. Sledeći put ću probati sama da "smućkam" brašno za integralni hleb, ali već unapred znam da se mora dodati i, skoro ista količina, belog brašna...

Osim toga završila sam i tri pletene sitnice: 2 grejača za uši i jedne grejače za ruke.


Ovo će biti moj sićušan doprinos akciji Pletemo za decu iz svratišta:


Za više informacija obratite se Dju na Ravelry-ju ili pitajte na grupi Zaplet.

4 comments:

 1. Prava si domaćica, nema šta:)))!

  ReplyDelete
  Replies
  1. sledeći post: pripremanje turšije :D :D

   Delete
 2. Ne znam sta reci! Uci nemecki, mesi, ostavlja zimnicu, plete i hekla, cita! Kao Juca I Melanija iz "Pop Cire i pop Spire" spojene u jednu devojku! Svaka cast Meggy!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D hvala hvala iako nije sve to bas u tolikoj meri - ovi blogovi su inace "etericna ulja" stvarnog zivota i desavanja :)

   Delete