Wednesday, June 13, 2012

Topčiderska hobotnica

Obiđoh, nakon više od godinu dana, Topčiderski park. Sobzirom da smo suprug i ja živeli na Miljakovcu, najčešće šetnje su nam bile baš do ovog parka i nazad. I baš zato, zbog tih "komadića" Beograda, kad pomislim na ovaj grad, gužva, bukva, i gradski prevoz nisu jedine asocijacije...eto, tako ja delim komplimente :)))

U nastavku priče sledi da se ova ista meggy, od svih stvari koje nudi jedna metropola, najviše oduševila...jednim platanom. Čuj jednim - najstarijim i najvećim platanom u Srbiji, a među najvećima u Evropi sa svojih (aproximativno) 160 godina, 34m i obimom stabla oko 7m (da se zna da sam uradila domaći :)) veće drvo nisam videla do sad, a prvo na šta me asocira, naročito kad se stane ispod grana pri dnu krošnje, je ooogromna hobotnica sa pipcima!



Prilično detinjasta asocijacija, priznajem, ali su čak i kvržice (doduše sa gornje strane) na grani potvrdile ovo poređenje :)


Naravno, zbog težine "pipaka" morali su da postave stubove kojih će ih držati. A oni su se prosto utopili u te grane!



 Nestvarno, zar ne ?!

6 comments:

  1. Kao neka scena iz naucno-fantasticnog filma :)

    ReplyDelete
  2. Sad sam zbunjena! Da li je deja-vu ili sam ovo negdje nedavno pročitala? I, da! Svaka čast za izmjereno stablo... i inače šetaš s metrom u torbi? Doduše ja da... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa osim ako ne postoji vec neko (ne)naucno objasnjenje toga, apsolutno ti verujem da je deja-vu :) obim drveta, njegova starost, visina (cak i sirina) krosnje uredno pisu na tabli direktno ispred ovog gorostasa :) ne daj se zbuniti ;)

      Delete
  3. :))) Magrit je pre nedelju dana napisala post o ovom istom drvetu. Sigurno je odatle deja-vu :) . Ako jos neko napise post o njemu, onda definitivno moram otici da ga vidim uzivo!

    ReplyDelete